Hjælp medarbejderen videre i arbejdslivet med individuel outplacement

Som leder i en mindre virksomheds økonomiafdeling, oplevede jeg desværre for nogle måneder siden at være tvunget til at sige farvel til to af de ansatte i afdelingen. I den forbindelse tog vi en beslutning om at investere i et såkaldt outplacement forløb for de afskedigede medarbejdere. På denne måde øjnede vi nemlig en mulighed for at hjælpe dem bedst muligt videre i karrieren. Det havde vi en følelse af, at vi i det mindste kunne gøre, eftersom vi ikke var utilfredse med deres arbejdsindsats. Som en følge af den ustabile økonomiske situation var vi desværre presset til at skære i budgettet.

Et af de store plusser ved at tilbyde vores opsagte medarbejdere et outplacement forløb har været, at vi selv i opsigelsesperioden har haft mulighed for at nyde godt af nogle arbejdsomme såvel som tilfredse medarbejdere. Derudover har de planlagte outplacement forløb for de afskedigede medarbejdere bevirket, at det øvrige personale i afdelingen nemmere har godtaget de adskillige forandringer der er kommet som et resultat af nedskæringerne. Outplacement endte af den grund med at være en metode til at udvise et socialt ansvar samt skabe en positiv gennemførsel i en meget svær situation.

For de opsagte ansatte har deres outplacement i særdeleshed været en kæmpestor hjælp. Igennem opsigelsesperioden har de alle haft løbende sessioner med en erfaren outplacement vejleder fra et rekrutteringsfirma som blandt andet har vejledt dem om at udarbejde ansøgning såvel som resumé til udvalgte stillinger. Konsulenten har derudover også tilbudt en effektfuld sparring, der har givet de ansatte den behørige assistance til at få afdækket deres jobmæssige kvalifikationer og eventuelle karrieremuligheder. Som følge deraf har de medarbejdere, som blev opsagt, følt sig klar til at lede efter nye jobs.

Er du i gang med at føre en fyringsrunde i din afdeling ud i praksis, eller er I nødsaget til at opsige en enkelt medarbejder? Lige meget hvad baggrunden for afskedigelsen er og det reelle omfang af en eventuel fyringsrunde, er et vejledningsforløb ved en kompetent outplacement konsulent for den eller de opsagte medarbejdere en fordelagtig investering for såvel organisationen som medarbejderne. Set i lyset af den gode erfaring fra mit firma, vil jeg af den grund appellere til, at man hvis det er muligt investerer i outplacement forløb, såfremt man afskediger medarbejdere.

Såfremt du i stedet som ansat er blevet afskediget, og oplever du, at det er svært at få øje på, hvordan du kan få et passende drømmejob? Så vil jeg også anbefale dig at tænke over mulighederne for, at din arbejdsgiver kan hjælpe dig godt på vej ved at betale for, at du får et rådgivningsforløb med en outplacement konsulent. Her kan din tillidsmand som udgangspunkt være din bisidder og hjælpe dig med at få skrevet en aftale om outplacement ind i din fratrædelsesaftale. På den måde får du nemlig et fantastisk afsæt for at bruge fyringen på konstruktiv vis og til at sætte nogle andre målsætninger for din karrieremæssige fremtid.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.