Efterskole, dans samt masser af andre valgfag

Opmærksomhed omkring naturen har der været en del af i løbet af de sidste år, & det har inspireret mig til en skøn idé. Jeg har nemlig taget den beslutning, at jeg agter at skifte det afdankede opvarmningssystem ud med et friskt & miljørigtigt biobrændselsfyr [http://kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/]! Samtidig med en begrænsning af CO2-udledelsen kommer det faktisk på samme tid til at resultere i den fordel, at jeg faktisk økonomiserer, fordi biobrændsel er markant mere rentabel end naturgas & olie.

Jeg har til at begynde med nærstuderet et Windhager [http://kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/windhager/] biobrændselsfyr, og jeg havde endda næsten afgjort hvilket, jeg ville indhandle, efter hvilket jeg opdagede en homepage vedrørende jordvarme [http://kirkevangenergi.dk/varmepumper/jordvarme/]. Et jordvarmeanlæg er nemlig samtidig en klimarigtig varmekilde, som er egnet som alternativ til et biobrændselsfyr. For tiden fatter jeg slet ej, hvad jeg vil erhverve mig.

Jeg er i bund og grund i stand til observere både plusser og minusser ved begge muligheder. Eksempelvis har jordvarme den styrke, at det er en konstant energikilde, og at man som indehaver blot skal betale den smule strøm, som anlægget skal anvende for at være i stand til at forvandle jordvarmen til energi. Dog er det relativt dyrt at få, så i begyndelsen ville et biobrændselsfyr af mærket Windhager helt klart være billigst.

På den anden side varer et jordvarmeanlæg dog længere, & jeg er informeret om, at det inden ti år kan have tjent sig ind, hvorfor det jo ej er noget dumt køb. Jeg er altså meget ubeslutsom, selvom jeg fortsat hælder mest til jordvarmeanlæg.

Er der nogen her, som besidder erfaring med de forskellige opvarmningsmetoder og er i stand til at give mig et fortrinligt råd…? Et sådant ville jeg nemlig i al fald blive lykkelig for…

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.