Det kan være, at høreapparater er løsningen for min far

Min betragtning er, at den gamle måske har tinnitus i sit øre, og han har derudover fået nedsat hørelse. Lidelsen tinnitus er en fornemmelse af en lyd, man kan have i øret, selvom der ej kommer nogen lyd ind i ørerne fra dine omgivelser. Min farmand skildrer det som en ringen i hans øre. Nu har det efterhånden stået på i ret lang tid, og det bliver sandsynligvis slemmere og slemmere. Det er ganske svært for mig, for han har altid været den, der har lyttet, når jeg har haft brug for at forklare noget. Fordi han ikke er ejer af en god hørelse længere, tværtimod nedsat hørelse, har jeg ikke sludret helt så meget med ham. Og jeg har svært ved at undvære det.

Anledningen til, at min farmand har nedsat hørelse, er en støjskade, for han er tidligere håndværker og anvendte ikke høreværn. Det tror jeg i hvert fald. Der menes, at ørelidelsen tinnitus grunder sig på destruerede høreceller i den indre del af øret, sikkert også på grund af en skade forårsaget af støj. Det får mig faktisk til at tænke på, at jeg skal huske min bror, der er trommeslager, på, at han skal bruge et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til hans ørelæge i morgen, der så kan lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Lægen vil formentlig sende ham til en høreklinik, der kan lave en omhyggelig undersøgelse af hørelsen. Derefter vurderes der, om et høreapparat er løsningen på problemet.

Der kan købes rigtig mange divergerende slags høreapparater, og hvert enkelt høreapparat vil selvfølgelig blive tilpasset, så det kan passe til ens hørenedsættelse. Mit gæt er, at far skal have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater består af to dele: apparatet selv bag ved ørerne plus en lydslange, der fører lyden hen til en prop i øregangen og videre ind til trommehinden. De omtalte høreapparater skal blive brugt ved stærke hørenedsættelser samt til personer, der har brug for indstilling af lyden. Man bestemmer selv, om man gerne vil blive behandlet og få høreapparatet gratis fra officielle høreklinikker, eller hvorvidt man vil have noget økonomisk hjælp til at få høreapparatet fra en anerkendt privat høreklinik eller fra en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Jeg mener, det er flot, at det kan modtages helt omkostningsfrit ved en høreklinik. Høreklinikker tager sig vist godt af deres patienter.

Et støjende job har min far som nævnt haft, og det var jo i sidste instans en nødvendighed med høreværn, det er far et godt eksempel på, da for støjende et arbejdsmiljø som sagt kan give dig en høreskade. Jeg har hørt, at sådan cirka tres pct. af de mennesker, der arbejder i et støjende miljø, ikke gør brug af høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et job i et band, og jeg er ret så sikker på, at han også vil blive den uheldige ejer af en høreskade, under forudsætning af han ikke snarest muligt begynder på at bruge musikerhøreværn, mens han spiller.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>