At udlicitere virksomhedens rekruttering til et rekrutteringsbureau har et hav plusser

Er rekruttering af nyt personale blevet et hverv, som stjæler alt for meget tid og mange penge for jeres virksomhed? Svaret på denne udfordring kan med stor sandsynlighed være uddelegering af rekruttering af nye medarbejdere til et professionelt rekrutterings- eller vikarbureau. Dermed kan personalemedarbejderne i jeres virksomhed bruge ressourcerne på medarbejderpleje og -udvikling samtidig med, at jeres firma utvivlsomt bliver velsignet med en ny medarbejder, som er perfekt til jeres organisation på det faglige plan samt på det personlige plan, ifald det rette rekrutterings- eller vikarbureau tager vare på forløbet omkring jeres rekruttering af nye medarbejdere. Men hvad er det helt præcist for nogle opgaver, at et vikar- eller rekrutteringsbureau vil være i stand til at varetage p.v.a. din virksomhed ifm. rekruttering af nyt personale? Dette vil jeg forsøge at give dig et svar på med afsæt i en lang række erfaringer som stammer fra årtier med forskellige jobs som HR-konsulent hos et væld af danske firmaer.

Når en virksomhed outsourcer rekruttering af nye medarbejdere til et professionelt rekrutteringsbureau, er det en god idé, at bureauets konsulenter får mulighed for at gøre sig bekendt med forventninger og behov ved det pågældende firma såvel som hos kandidaten. Og det allerede før parterne får lejlighed til møde hinanden ved en samtale. Desuden får den kommende arbejdsgiver hjælp til at skrive en udførlig jobbeskrivelse såvel som en personprofil, inden den egentlige rekruttering af den nye medarbejder sættes i gang. Derefter starter bureauet således rekrutteringen af den rette medarbejder. Indledningsvist tjekker konsulenten fra bureauet deres egen database i håbet om at finde velegnede kandidater til jobbet. I de fleste tilfælde vil det være muligt at udvælge den kandidat, der ender med at få jobbet, i databasen. Ellers vil rekrutteringsbureauet stå for samtlige opgaver i forbindelse med jobopslag og annoncering under rekrutteringen.

I annonceringsfasen af rekrutteringsprocessen er det muligt for virksomheden at arbejde videre som normalt, fordi vikarbureauet står for alt arbejdet med at finde de bedst egnede kandidater, som dernæst kommer til samtale hos virksomheden. Under screeningen af kandidater anvendes de absolut bedste metoder for dermed at sørge for at den specifikke rekruttering bliver en succes. Sådanne metoder kan eksempelvis være en personlighedstest og relevante tests af kandidatens færdigheder. Derudover kan der laves en indhentning af referencer fra de udvalgte kandidater til stillingens tidligere chefer. Rekrutteringsprocessen stopper i mellemtiden ikke ved, at firmaet får de udvalgte ansøgere til en jobsamtale. Bureauet tager tillige hånd om den påkrævede opfølgning efter samtalerne er forbi, og den rette kandidat er udvalgt. Sidst men ikke mindst kan det ansættende firma benytte det yderst populære ”Try & Hire” koncept, der giver virksomheden chancen for at påbegynde ansættelsen, som et vikariat på tre måneder.

Fordelene ved uddelegering af rekruttering er således adskillige for lige præcis dit firma. I vil ikke alene få den absolut bedste nye medarbejder. Det er også med et ubetydeligt forbrug af tid og kræfter for jer i virksomheden, så dig og dine kollegaer er i stand til at bruge jeres ressourcer på konkrete arbejdsopgaver i virksomheden under hele rekrutteringsprocessen. I tilfælde af at I leder efter et professionelt vikarbureau til rekruttering af nyt personale, bør I altid tage højde for, om bureauet er VICE certificeret.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.